Maca peruánská: Kořen plný vitality a harmonie
Maca peruánská, vědeckým názvem Lepidium meyenii, je malá bylina, která se vyskytuje ve výšinách And. Na první pohled ji můžete snadno...
Maca peruánská, vědeckým názvem Lepidium meyenii, je malá bylina, která se vyskytuje ve výšinách And. Na první pohled ji můžete snadno...
Kurkuma je jedno z nejvíce používaných koření na světě a má mnoho léčivých vlastností. Toto koření pochází z Asie, konkrétně z...
Francouzský toast je oblíbeným jídlem po celém světě, které se vyznačuje jednoduchostí a chutí. Jde o opečený chléb namočený v...
Tortila je tradiční pokrm původem z Mexika, který se postupně rozšířil po celém světě. Tato tenká placka z kukuřičné nebo pšeničné mouky patří mezi oblíbené pokrmy, které si lidé mohou připravit snadno a rychle. Navíc se díky ní otevírají nové možnosti pro zajímavé kombinace ingrediencí a chuťové experimenty. V...
19. 08. 2023
Úvod: Vejce na hniličku je tradiční český pokrm, který se připravuje již po mnoho generací. Jedná se o jednoduchou a oblíbenou lahůdku, která se skládá z vajec vařených natvrdo a podávaných s omáčkou ze smetany, cibule a kyselého nálevu z nakládaných okurek. Tento pokrm je oblíbený nejen pro své chutné aroma, ale...
19. 08. 2023
Dobrý den, v dnešním článku si představíme náš oblíbený recept na borůvkovou bublaninu. Tento dezert je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už oslavu s rodinou a přáteli nebo jen jako sladkou chuť k odpolednímu čaji. Jednoduchá příprava a vynikající chuť udělá z této bublaniny vašeho nového favorita mezi...
19. 08. 2023
Mayové, nebo také klasická francouzská majonéza, je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějších omáček na světě. Tato lahodná omáčka se často používá jako doplněk k různým pokrmům, například ke grilovanému masu, rybám, salátům a sendvičům. Mayové se skládá z několika základních ingrediencí - vajec,...
18. 08. 2023
Úvodní informace o quiche Pokud jste fanouškem francouzské kuchyně, určitě jste slyšeli o quiche. Jedná se o slaný koláč, který může mít různé náplně - například s špenátem, slaninou nebo sýrem. Původně pochází z regionu Lorraine v severovýchodní Francii a podle legendy byl vytvořen farmářkami jako snídaně pro...
18. 08. 2023
Slaný koláč je oblíbeným pokrmem nejen v české kuchyni, ale i v mnoha dalších zemích. Jedná se o chutné a sycené pečivo, které je plněno různými druhy nádivky - například s masem, zeleninou, sýrem nebo tvarohem. Tento tradiční recept se předává z generace na generaci a dnes má mnoho podob. Přestože se slaný koláč...
18. 08. 2023
Drobenka na buchtu je oblíbenou součástí mnoha tradičních českých receptů. Jedná se o křupavou směs, která se používá jako posyp na různé druhy buchet a jiných sladkých dezertů. Tato chuťově vynikající pochutina zaručuje, že každý kousek bude lahodně křupat a rozplývat se v ústech. V tomto článku se podíváme na...
17. 08. 2023
Gordon Bleu je termín, který se často setkáváme v kuchařských knihách a menu restaurací. Pokud jste někdy ochutnali tento pokrm, víte, že se jedná o kulinářskou lahůdku. Gordon Bleu je vlastně plněné řízečky z kuřecího nebo telecího masa s obsahem šunky a sýra. Jde o recept s francouzskými kořeny, který ale našel...
17. 08. 2023
Buchta s jablky je lahodné jídlo, které si získává stále větší popularitu mezi milovníky sladkých pochoutek. Jak název napovídá, její hlavní ingrediencí jsou kvalitní a čerstvé jablka, která dodají celému dezertu tuto nezaměnitelnou chuť a vůni. Ačkoliv se může zdát příprava tohoto pokrmu složitou záležitostí,...
17. 08. 2023
Hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Tento sladký pokrm je perfektním řešením pro ty, kdo chtějí zpestřit své jídlo něčím novým a zajímavým. Tyto koláče jsou velmi snadné na přípravu a jejich chuť je nezaměnitelná. V tomto článku se dozvíte, jak si můžete připravit...
16. 08. 2023