Vyzkoušejte lahodný hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem: Skvělý recept pro sladkou chuťovou explozi!

Hrnkový Koláč S Tvarohem A Pudinkem

Hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Tento sladký pokrm je perfektním řešením pro ty, kdo chtějí zpestřit své jídlo něčím novým a zajímavým. Tyto koláče jsou velmi snadné na přípravu a jejich chuť je nezaměnitelná. V tomto článku se dozvíte, jak si můžete připravit hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem doma ve vaší vlastní kuchyni. Naučíte se také, jaké ingredience budou potřeba a jak postupovat krok za krokem, aby váš recept byl co nejlepší. Takže pokud hledáte něco sladkého, ale zároveň chcete být kreativní, pak si tento recept rozhodně nenechte ujít.

Seznam ingrediencí

Pokud chcete připravit skvělý hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem, budete potřebovat následující ingredience:

- 1 hrnek cukru krupice

- 1 hrnek polohrubé mouky

- 1/2 hrnku oleje

- 1/2 hrnku mléka

- 3 vejce

- 200 g tvarohu plnotučného

- 1 balení vanilkového pudinku (bez cukru)

- špetka soli

Toto množství je dostačující na jeden menší hrnkový koláč. Pokud byste chtěli připravit větší množství, jednoduše zvyšte počet ingrediencí. Nyní už jen stačí nasbírat potřebné suroviny a můžete se pustit do pečení!

Postup přípravy těsta

Příprava těsta pro hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem je jednoduchá. Nejdříve si připravte všechny potřebné ingredience: hladkou mouku, cukr, vejce, máslo a prášek do pečiva. Smíchejte je dohromady a promíchejte tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.

Poté rozdělte těsto na dvě části - jednu pro spodek koláče a druhou na vrchní vrstvu. První část rozválte na tloušťku asi půl centimetru a vyložte jí dno hrnku nebo menšího pekáče. Druhou část těsta zakryjte fólií a dejte ji na chviličku odpočinout v ledničce.

V dalším kroku se připravuje náplň z vanilkového pudinku a másla s tvarohem. Tyto ingredience smícháme a vlijeme na připravený spodek z těsta.

Nakonec vezmeme druhou část těsta z ledničky, rolovacím kladívrem ji rozválíme na velikost vrchního plátu pro koláč. Ten umístíme na vrchol náplně a okraje spojíme s okraji spodního těsta. Nakonec několikrát propíchneme vidličkou vrchní plát těsta a dáme koláč péct do předehřáté trouby.

Po 25-30 minutách pečení na 180 °C můžete vyjmout hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem, nechat vychladnout, podle chuti posypat moučkovým cukrem a podávat. Bon appétit!

Příprava tvarohového krému

Při přípravě tvarohového krému na hrnkový koláč je důležité mít kvalitní tvaroh. Ten nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru spolu s cukrem a vanilkovým cukrem. Směs necháme mixovat, dokud není krém hebký a bez hrudek. Poté přidáme žloutky a důkladně promícháme. Do zvláštního hrnce si rozvaříme mléko s pudinkovým práškem, dokud se nám nepodaří vytvořit hladkou kaši. Poté přidáme směs s tvarohem a za stálého míchání necháváme vařit přibližně 5 minut, aby se všechny ingredience propojily dohromady. Hotový krém potom naneseme na vrstvu těsta hrnkového koláče a posypeme ho ovoce podle libosti. Krém můžeme také ochutit skořicí nebo citronem pro zajímavější chuťovou kombinaci.

Příprava pudinkové vrstvy

Pudinková vrstva je důležitou součástí hrnkového koláče s tvarohem a pudinkem. Příprava této vrstvy je velmi snadná a rychlá. Nejprve si připravte instantní pudinkový prášek podle návodu na obalu, ale místo 2 šálků mléka použijte pouze 1 1/2 šálku mléka a 1/2 šálku tvarohu. Tento mix dobře promíchejte, dokud nedostanete hladkou pastu bez hrudek.

Potom dejte směs na stoveček a za stálého míchání vařte asi 2-3 minuty nebo dokud se pudink zahuští. Nechte pudink vychladnout na pokojovou teplotu, občas míchejte, aby nevytvořil krustu.

Hotový pudink pak nalijte do připravených hrnků s pečeným tvarohovým dnem a nechte v lednici ztuhnout minimálně hodinu, ideálně déle. Po stažení z formy ozdobte ovocem či šlehačkou a podávejte!

Sestavení a pečení koláče

Sestavit a upéct koláč může být pro někoho výzva, ale s tímto receptem na hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem to bude hračka. Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny, jako jsou mouka, cukr, vejce, máslo, tvaroh a pudinkový prášek. Poté smícháme mouku s cukrem, přidáme vejce a rozměklé máslo a vypracujeme hladké těsto.

Toto těsto spojíme se směsí tvarohu s pudinkovým práškem a rozetřeme ji na povrchu těsta. Následně plech nebo formu vymažeme máslem, nalijeme do ní připravené těsto a dáme péct do trouby.

Po cca 30 minutách pečení by měl být náš hrnkový koláč hotový. Nezapomeňte ho nechat trochu vychladnout před podáváním - takže pokud si chcete užít opravdu dokonalou chuť tohoto dezertu, doporučujeme počkat minimálně půl hodinky. A pak už stačí jen ochutnat sladkou dobroty s kávou nebo čajem!

V tomto článku jsme se naučili připravit lahodný hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem. Doufáme, že vás naše jednoduché a rychlé postupy zaujaly a inspirovaly k vlastnímu pečení. Tento koláč je perfektní pro sladkou večeři nebo jako dezert po obědě. S jeho chutí si rozhodně užijete dobrého jídla i společnosti svých blízkých. Tak neváhejte a vyzkoušejte ho co nejdříve!

Tipy a variace

Hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem je skvělým způsobem, jak si dopřát něco sladkého bez zbytečného vynaložení času a úsilí. Existuje však mnoho způsobů, jak tento recept obohatit a přizpůsobit svým chutím. Pokud máte rádi ovocné dezerty, můžete do těsta přidat maliny nebo borůvky. Pokud vám chybí chuť čokolády, stačí přidat kakaový prášek. Místo bílého pudinku lze použít vanilkový nebo pistáciový pro větší rozmanitost. A pokud chcete dodat koláči trochu extra textury, můžete na vrchol posypat strouhanou mandlovou plackou nebo drcené piškoty. Možností je opravdu mnoho a každá variace je jedinečná. Takže zkuste tuto jednoduchou teplou pochoutku rozhodně sami!

Doporučení pro servírování

Pokud máte chuť na sladkou pochoutku, tak doporučuji vyzkoušet hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem. Tento dezert je nejen lahodný, ale i velmi snadno připravitelný. Pokud chcete maximálně vychutnat chuť tohoto koláče, doporučuji servírovat ho teplý nebo mírně vlažný. Pokud máte rádi kontrasty mezi měkkostí a křupavostí, můžete tento koláč podobně jako jařmové buchty posypat strouhaným tvarohem nebo ořechy. Tento dezert můžete ozvláštnit také polevou z čokolády nebo ovocným pyré. Nezapomeňte na vánoční koření jako skořici, hřebíček či vanilku, které dodají vašemu koláči dokonalou nótu.

Fotografie koláče

Pokud máte rádi sladkosti a zároveň rádi experimentujete s recepty, určitě by vás mohl zajímat náš recept na vynikající hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem. Tento lahodný koláč je perfektní pro milovníky dezertů, kteří nemají příliš mnoho času na pečení. Stačí pouze smíchat všechny potřebné suroviny do jednoho hrnku, zalít směs do pekáčku a nechat péct. Navíc, tato sladkost může být skvělou předlohou pro vaši uměleckou fotografii! Pokud máte chuť pořídit nějaké inspirativní fotky kulinářských pokrmů nebo dezertů, neváhejte a zkuste zachytit krásu tohoto plnotučného koláče se šťavnatým tvarohovým krémem a pudinkovou polevou navrch. Vaší rodině určitě zpříjemníte den svými kulinářskými dovednostmi!

Publikováno: 16. 08. 2023

Kategorie: kuchyně

Autor: Miroslava Pešková

Tagy: hrnkový koláč s tvarohem a pudinkem | recept