Klasický francouzský toast: Opečený chléb s jemnou vaječnou náplní, která vás dostane!
Francouzský toast je oblíbeným jídlem po celém světě, které se vyznačuje jednoduchostí a chutí. Jde o opečený chléb namočený v...
Francouzský toast je oblíbeným jídlem po celém světě, které se vyznačuje jednoduchostí a chutí. Jde o opečený chléb namočený v...
Kurkuma je jedno z nejvíce používaných koření na světě a má mnoho léčivých vlastností. Toto koření pochází z Asie, konkrétně z...
Maca peruánská, vědeckým názvem Lepidium meyenii, je malá bylina, která se vyskytuje ve výšinách And. Na první pohled ji můžete snadno...
Typy odšťavňovačů Na trhu je k dostání nepřeberné množství odšťavňovačů, které se liší designem, cenou a především technologií zpracování ovoce a zeleniny. Pro správný výběr je důležité znát základní typy odšťavňovačů a jejich výhody a nevýhody. Šnekové odšťavňovače, také nazývané jako lisovací,...
30. 12. 2024
Klasická sójová omáčka Klasická sójová omáčka je stálicí asijské kuchyně a nezbytným doplňkem pro milovníky rýže. Její slaná, umami chuť dodá vašim pokrmům hloubku a komplexnost. Ať už ji použijete jako dip k sushi, dochucovadlo do smažených nudlí nebo marinádu na tofu, sójová omáčka pozvedne vaše kulinářské...
25. 12. 2024
Klasické špagety s tuňákem Špagety s tuňákem, to je klasika, která nikdy neomrzí. Jde o rychlý a jednoduchý recept, se kterým si hravě poradí i naprostý začátečník. Navíc je to jídlo z dostupných surovin, které se obvykle najdou v každé domácnosti. Základem jsou samozřejmě kvalitní špagety, nejlépe z tvrdé...
19. 12. 2024
Co je kukuřičný škrob? Kukuřičný škrob je jemný bílý prášek, který se získává z endospermu kukuřičných zrn. Jedná se o bezlepkovou surovinu, která nachází široké uplatnění v potravinářství. V kuchyni se používá jako zahušťovadlo do omáček, polévek, pudinků a náplní. Kukuřičný škrob dodává pokrmům...
13. 12. 2024
Banánové palačinky: Klasika Banánové palačinky jsou stálicí na českých stolech, která nikdy neomrzí. Jejich příprava je rychlá a jednoduchá, a tak se hodí i pro ty, kteří v kuchyni netráví hodiny. Stačí smíchat pár základních ingrediencí, které má doma snad každý, a pustit se do díla. Tajemstvím dokonalých...
07. 12. 2024
Základní nástroje pro zdobení Svět zdobení dortů je plný nekonečných možností a k dosažení profesionálních výsledků je potřeba mít po ruce ty správné nástroje. Mezi základní vybavení patří otočný stůl, který umožňuje snadné otáčení dortu během zdobení a nanášení krému. Sada cukrářských špiček v...
01. 12. 2024
Význam zpětných odkazů Zpětné odkazy, neboli backlinky, hrají klíčovou roli v optimalizaci pro vyhledávače (SEO) a celkové online viditelnosti vašeho webu. Získat zpětné odkazy se týká procesu získávání odkazů z jiných webových stránek směrem k vlastnímu webu. Představte si to jako doporučení od jednoho webu k...
25. 11. 2024
Co je to maté Maté není, jak si mnozí myslí, druh kávy. Ačkoliv má povzbuzující účinky podobné kávě, maté se vyrábí z listů a stonků cesmíny paraguayské, stromu původem z Jižní Ameriky. Chuť maté je často popisována jako bylinná, zemitá a lehce nahořklá, s tóny připomínající zelený čaj a tabák. Na rozdíl...
20. 11. 2024
Klasické špagety s rajčatovou omáčkou Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Mezitím si připravíme omáčku. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Poté přidáme drcená rajčata, osolíme, opepříme a...
21. 10. 2024
Co je vodňanské kuře? Vodňanské kuře není jen tak ledajaké kuře. Je to pojem, tradice a symbol klasického českého jídla. Jde o speciální druh kuřete, které se chová v České republice, konkrétně v oblasti Vodňan a okolí. Toto kuře se vyznačuje specifickou chutí a strukturou masa, které je jemnější a šťavnatější...
15. 10. 2024