Hrstková polévka: Skvělý recept pro zahřátí duše i těla!

Hrstková Polévka

Dobrý den, v dnešním článku si představíme náš oblíbený recept na hrstkovou polévku. Tato lahodná a sýrová polévka je ideální volbou pro chladné zimní dny nebo jako rychlá a snadná večeře po náročném dni v práci. Dnes se dozvíte, jak připravit tuto polévku krok za krokem a jaké ingredience budete potřebovat. Takže pokud máte chuť na horkou a sytou polévku, pokračujte ve čtení!

Seznam ingrediencí

Pro přípravu výborné hrstkova polévky potřebujete následující ingredience:

- 1 velkou cibuli

- 2 střední mrkve

- 2 palčivé papriky

- 4 stroužky česneku

- 500 g brambor

- 400 g rajčatových lusků

- 1 l zeleninového vývaru nebo vody

- Sůl a pepř dle chuti

Všechny suroviny je nutné důkladně umýt a nakrájet na menší kousky. Po krájení se orestují a podlijí zeleninovým vývarem nebo vodou. Poté se přidají rajčata a nechá se vařit asi hodinu, aby se suroviny propojily a polévka získala plnou chuť. Při servírování můžete ozdobit hrstkou nasekaného petrželového lístku pro lepší chuť i vzhled. Dobrou chuť!

Postup přípravy

Pokud si přejete uvařit lahodnou hrstkovou polévku, postupujte následujícím způsobem. Začněte tím, že si připravíte všechny potřebné suroviny - hrášek, mrkev, cibuli, brambory a kousky šunky. Poté si rozehřejte hrnec a na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a šunku. Následně přidejte nakrájenou mrkev a brambory a smažte dalších pár minut. Poté nalijte vodu nebo vývar do hrnce, přikryjte pokličkou a nechte vařit na středním ohni asi 15-20 minut, dokud se zelenina změkne. Poté přidejte hrášek a vařte dalších pár minut. Až bude polévka hotová, dochuťte ji solí a pepřem podle chuti. Podávejte s čerstvým chlebem či krutony a užijte si vynikající chuť této jednoduché polévky!

Variace a tipy

Pokud rádi vaříte a hledáte inspiraci na nové recepty, co třeba vyzkoušet hrstkovou polévku? Tento chutný pokrm se připravuje s použitím hrsti různých ingrediencí jako jsou zelenina, maso nebo těstoviny. Existují různé variace této polévky podle regionu či preferencí kuchaře. Pro vegetariány může být dobrým řešením použít například rajčata, mrkev a cizrnu, zatímco ti milující maso si ji mohou připravit s kuřecím nebo vepřovým masem. Pokud máte rádi zajímavé kombinace chutí, zkuste do polévky přidat dochucovadla jako koriandr nebo kurkumu. Hrstková polévka je skvělým způsobem jak zužitkovat zbytky ze lednice a ušetřit tak peníze. Tak neváhejte a pusťte se do vaření!

Celkově lze říci, že hrstkou polévku je velmi snadné a rychlé připravit. Navíc si ji můžete přizpůsobit svému gustu - stačí si vybrat ingredience, které máte rádi. Tato polévka se tak stane skvělým řešením i pro ty největší hektiky, kdy nemáte moc času na vaření. Své hosty určitě ohromíte kreativitou a chutí této originální polévky. Pokud tedy hledáte nový způsob, jak obohatit svůj jídelníček, rozhodně vyzkoušejte hrstkovou polévku!

Publikováno: 09. 08. 2023

Kategorie: kuchyně

Autor: Teodor Havel

Tagy: hrstková polévka | recept